دستگاه MRI مرکز تصویربرداری پارس آخرین و جدیدترین دستگاه MRI بابرند SIEMENS تسلا 1.5 در کشور می باشد که از پشرفته ترین دستگاه های MRI است . این دستگاه از آخرین ورژن مدل AVENTO است که به صورت فول آپشن و با قابلیت های منحصر به فرد در این مرکز نصب گردیده است.
باتوجه به تکنولوژی به کارگرفته در این دستگاه تصاویر MRI از کلیه قسمت های بدن شامل مغز ، ستون فقرات ، شکم ولگن ،پستان ، مفاصل و عضلات را با کیفیت بالاتر ودر زمان کوتاهتر نسبت به دستگاه های مشابه تهیه می نماید همچنین باتوجه به نرم افزارهای جدید و قوی نصب شده بر روی دستگاه و مجموعه ی کامل کویل های همراه دستگاه می توان دامنه و سیعی از خدمات تشخیصی را انجام داد.
تصویربرداری ازتمام اندام های بدن با رزولوشن بسیار بالا و استفاده از گرادیان های HI DEFINITION SQ که توانایی ایجاد کاتهایی نازکتر و ارائه جزئیات بیشتر نسبت به دستگاه های عادی AVENTO را ایجاد می نمایند.
BREAST MRI
ام آر آی از پستان ها در تشخیص زودرس سرطان پستان موثر است و همچنین تصویربرداری از عروق بدن بدون ماده حاجب در بیمارانی که دارای نارسایی کلیه هستند و یا در موارد حساسیت به ماده حاجب بسیار مفید است.
یکی از تصویربرداریهای فوق العاده تخصصی MRI از پستان است که جهت بررسی مشکلات این ناحیه با دقت بسیار بالا (در حد 1mm) انجام میشود .
در این روش با استفاده از امواج مغناطیسی وضعیت پستان بررسی شده و عکس هایی تهیه می شود و به پزشک متخصص بیماریهای پستان در تشخیص بیماری کمک می کند.
درچه مواردی MRI سینه انجام میشود؟
1_در مواردی که جراح پستان با انجام ماموگرافی و یا سونوگرافی نتواند به تشخیص قطعی برسد و همچنان به دلیل لمس توده در معاینه به وجود توده بدخیم شک داشته باشد.
2_در مواردی که ماموگرافی یا سونوگرافی قابل انجام نباشد مثلاً در مواردی که بیمار سن پائین تر از 30 سال دارد یا به دلیل وجود پروتز، استفاده از ماموگرافی نتواند اطلاعات دقیقی به ما بدهد. باید گفت که گرچه در افراد دارای پروتز انجام ماموگرافی امکان پذیر است اما ممکن است در پیدا کردن تمامی ضایعات موفق نباشد لذا گاهی به صورت تکمیلی از MRI استفاده می شود. در عین حال برای بررسی سلامت پروتز و پارگی های احتمالی آن نیز میتوان از MRI استفاده کرد.
3_در مواردی که بیمار مبتلا به سرطان پستان کاندید انجام عمل جراحی با حفظ پستان است. گاهی پزشک برای اطمینان از اینکه ضایعه سرطانی در پستان متعدد نباشد از MRI استفاده می کند تا توده های ریز نهفته را مشخص کند مخصوصاً اگر پستان نسج متراکمی داشته باشد که در آن صورت ماموگرافی قادر به تشخیص ضایعات ریز نیست. در صورتی که تومور بدخیم در قسمتهای مختلف پستان مشاهده شود نگه داشتن پستان جایز نیست و ممکن است باعث عود بیماری شود.
4_در افرادی که سابقه سرطان پستان در خانواده آنها ارثی است برای چک آپ سرطان پستان در کنار معاینه و سونوگرافی و ماموگرافی، از MRI پستان به فواصل سالانه استفاده می شود. این حالت شامل همه افرادی که در خانواده آنها سرطان سینه دیده شده است نمی شود و فقط افراد با سابقه قوی سرطان پستان در خانواده ( وجود بیش از 2 نفر مبتلا به سرطان پستان ) و یا اختلال ژنتیکی ثابت شده (با تست ژنتیکی معتبر) نیاز به چک آپ سالیانه با MRI دارند .
آمادگی ها | نحوه انجام |
بهتر است بیمار در اولین روز پریودی به مركزتصویربرداری مراجعه نماید تا همكاران جهت کیفیت و دقت بیشتر، تصویربرداری از سینه، حد فاصل روزهای 15-4 زمان پریود به بیمار وقت دهند. در موارد با تزریق،بیمار بایستی 4 ساعت قبل از انجام MRI،ناشتا باشد. کلیه مدارک قبلی بیمار (ماموگرافی، سونوگرافی و …) میبایست در زمان انجام کار همراه بیمار باشد. از یك روز قبل بیمار بایددارو ها را تهیه كرده و آزمایشات مورد نظر راانجام دهد و باجواب آزمایشات به همراه دارو ها نیم ساعت قبل از وقت خود در مركز تصویربرداری حضور پیدا كند. بیماران محترم در صورت ابتلا به بیماری مسری، مانند هپاتیت، سل، ایدز و بیماریهای عفونی، مسئول پذیرش را در جریان بگذارید. در صورت مراجعه بیماران اورژانسی، نیازمند همکاری شما در انجام خارج از نوبت اینگونه بیماران هستیم و بدین وسیله قبلاً از شما پوزش میطلبیم. لطفاً هر نوع حساسیت غذایی و یا دارویی، حتماً اطلاع داده شود. | در تصویربرداری از سینه، بیمار باید بتواند در داخل دستگاه حدود 30 الی 45 دقیقه به روی شکم (دَمَر) بخوابد و حفظ آرامش درحین انجام كار و رعایت كردن تنفس همچنین همكاری با كارشناس مربوطه باعث كیفیت بهتر و دقت بالاترو نتیجه گیری بهتر در انجام كار می شود. |
MRANGIOGRAPHY
امروزه استاندارد جهانی تصویربرداری برای تشخیص بیماری شریانهای کرونری آنژیوگرافی با اشعه ایکس است، بهطوریکه در جوامع پیشرفته سالیانه نزدیک به یک میلیون عمل با کاتتر قلبی (Cardiac Catheterization) انجام میگیرد.
با اینحال آنژیوگرافی با اشعه ایکس پر هزینه و دارای خطرات تشعشعیست (بخصوص برای کسانی که مدام با این نوع دستگاهها سروکار دارند)، گذشته از اینکه تهاجمی (invasive) نیز میباشد. در عوض MRA از اینگونه نقاط ضعف عاری است (کاملاً غیر تهاجمی non-invasive است)، و لذا مدت هاست مورد توجه پزشکان و دیگر متخصصان بودهاست.
مشکلات MRA
با وجود پیشرفتهایی که در کنترل ظهور اثرات تحرکی در تصویرگیری، و نیز در سختافزار، نرمافزار، پروتوکولهای اسکن، و عوامل کنتراست در علوم ام آر آی در سالیان اخیر انجام گردیده، با اینحال قدرت تفکیک سیستمهای ام آر آی هنوز به پای آنژیوگرافی با اشعه ایکس (که چیزی در حدود کمتر از ۳۰۰ میکرومتر است) نمیرسد. لیکن MRA در بیمارستانها و در تحقیقات فیزیک پزشکی کاربردهای وسیعی دارد.
کیفیت تصویری در MRA
کاربردهای MRA
از کاربردهای آنژیوگرافی تشدید مغناطیسی تشخیص استنوسیس کرنری میباشد. با اینکه تکنیکهای فعلی حبس نفس کرنری MRA دارای قدرت تفکیک محدودی میباشند، لیکن توانایی تشخیص استنوسیس کرنری پروکسیمال را دارند. ردیف تصویرسازی گرادیان اکو استنوسیس را یک ناحیه کم شدت نشان میدهد.
آمادگی ها | نحوه انجام |
بیمار بعد از آمدن حضوری در مركز تصویربرداری و ثبت وقت بایستی 4 ساعت قبل از انجام ناشتا باشد . هر نوع حساسیت غذایی و یا تزریق دارویی اگر در تاریخچه بیماری شما وجود دارد، قبل از انجام عکس با تزریق حتماً اطلاع دهید. بیماران محترم در صورت ابتلا به بیماری مسری، مانند هپاتیت، سل، ایدز و بیماریهای عفونی، مسئول پذیرش را در جریان بگذارید. به همراه داشتن کلیه مدارک پزشکی قبلی در رابطه با MRI فعلی اعم از رادیولوژی، سیتیاسکن، حتی MRI قبلی و جواب پاتولوژی برای بیماران در انجام عکس MRI الزامی است. | تکنیک تصویربرداری MRI به نحوی میباشد که بیماران بایستی در مدت عکسبرداری که حدود 20 الی 30 دقیقه میباشد، کاملاً بیحرکت بوده و از صدای دستگاه و حرکت تخت هراس نداشته باشند و با کارشناسان در این زمینه، همکاری لازم را مبذول فرمایند. در صورتیکه بیمار در زمان قرارگیری در مکانهای تنگ و باریک دچار هراس و اضطراب میشود (کلستروفوب) و یا دچار لرزش میشود و یا حتی به دلیل درد نمیتواند مدت دزیادی بیحرکت بماند، پرسنل پذیرش را قبلاً مطلع فرمایید. |

MRS
ام آر اسپکتروسکوپی مغز (Brain M.R.S)
یک روش تصویربرداری ویژه می باشد که به وسیله ی آن می توان به محتوای داخلی ضایعات در داخل بدن پی برد که به این روش ، نمونه برداری غیر تهاجمی نیز گفته می شود .
در روش نمونه برداری با استفاده از سوزن های مخصوص ، از نقاط مختلف بدن از جمله مغز نمونه برداشته می شود که ماهیت و جنس ضایعه (تومور ، غیر تومور ، عفونت و …) مشخص می شود ولی در
M.R.S (ام آر اس) که نمونه برداری غیر تهاجمی است نیاز به استفاده از سوزن و صدمات ناشی از آن نمی باشد و با استفاده از محتوای شیمیایی هر ضایعه و روش پیچیده ی تصویربرداری ، تفسیرکامپیوتری یافته ها و پزشکان متخصص این رشته ، قادر به ارزیابی ضایعه خواهد بود .
این روش در تمامی توده های ارگان های مختلف ، استفاده می شود و هدف اصلی آن نیز پی بردن به این پرسش است که آیا توده هایی که وجود دارد بدخیم است یا خوش خیم و یا در کل آیا اصلاً این ضایعه تومور است یا غیر تومور ویا ضایعه ای دیگر؟!!
ام آر اس ، در مغز ، کاربردهای زیادی دارد و این روش غیر از کمک به تشخیص تومور یا غیر تومور بودن ضایعه امکان وجود احتمالات پی آیند را نیز بررسی می کند ؛
- خوش خیم و بدخیم بودن توده
- تشخیص و تفاوت بین تومور و سکته مغزی
- تشخیص و تفاوت تومور از برخی فرمهای MS
- تشخیص MS
- تشخیص جواب دادن عمل جراحی و یا رادیوتراپی تومور مورد نظر
- تشخیص محل تولید تشنج و صرع
- جداسازی تومور اولیه مغز از متاستاز (از جاهای دیگر به مغز رسیده باشد)
- تشخیص آلزایمر
- بیماریهای متابولیک
آمادگي هاي پيش از M.R.S مغز
با توجه به کار فوق تخصصی اسپکتروسکوپی ، بیماران می بایست با در دست داشتن کلیه مدارک پزشکی مربوط ، به مرکز تصویربرداری مراجعه کرده تا پس از مطالعه ی دقیق پرونده ی پزشکی ایشان توسط پزشک متخصص ، کلیه توضیحات مربوط به آمادگی های قبل از انجام ام آراسپکتروسکوپی به ایشان داده شود . بدیهی است به علت تخصصی بودن این تست ،گاهی اوقات جواب MRS تا 72 ساعت پس از انجام کار آماده تحویل می شود.
در مرکز تصویربرداری در کلیه مراحل انجام این تست ، می بایست پزشک متخصص حضور مستمر داشته و تلفیق کار پزشک متخصص نورو رادیولوژی و کارشناسان زبده این کار موجب آن شود تا بهترین تشخیص را برای پزشکان ارجاع دهنده و در نهایت بیماران گرامی دربر داشته باشد .
آمادگی ها | نحوه انجام |
برای انجام MRI سر و صورت، بانوان محترم، بایستی توجه داشته باشند که از آرایش صورت اجتناب ورزند، زیرا موجب اختلال در تصویر خواهد شد (همچنین از داشتن لنز آرایشی در زمان MRI از سر، خودداری نمایند). بیمار بعد از آمدن حضوری در مركز تصویربرداری و ثبت وقت بایستی 4 ساعت قبل از انجام ناشتا باشد . از یك روز قبل بیمار بایددارو ها را تهیه كرده و آزمایشات مورد نظر راانجام دهد و باجواب آزمایشات به همراه دارو ها نیم ساعت قبل از وقت خود در مركز تصویربرداری حضور پیدا كند. هر نوع حساسیت غذایی و یا تزریق دارویی اگر در تاریخچه بیماری شما وجود دارد، قبل از انجام عکس با تزریق حتماً اطلاع دهید. بیماران محترم در صورت ابتلا به بیماری مسری، مانند هپاتیت، سل، ایدز و بیماریهای عفونی، مسئول پذیرش را در جریان بگذارید. به همراه داشتن کلیه مدارک پزشکی قبلی در رابطه با MRI فعلی اعم از رادیولوژی، سیتیاسکن، حتی MRI قبلی و جواب پاتولوژی برای بیماران در انجام عکس MRI الزامی است. | تکنیک تصویربرداری MRI به نحوی میباشد که بیماران بایستی در مدت عکسبرداری که حدود 20 الی 30 دقیقه میباشد، کاملاً بیحرکت بوده و از صدای دستگاه و حرکت تخت هراس نداشته باشند و با کارشناسان در این زمینه، همکاری لازم را مبذول فرمایند. در صورتیکه بیمار در زمان قرارگیری در مکانهای تنگ و باریک دچار هراس و اضطراب میشود (کلستروفوب) و یا دچار لرزش میشود و یا حتی به دلیل درد نمیتواند مدت دزیادی بیحرکت بماند، پرسنل پذیرش را قبلاً مطلع فرمایید. |

MRU
تصویربرداری از کلیه ها و مجاری ادراری می باشد.
تصویربرداری از سیستم ادراری به دو صورت بدون تزریق mru یا تصویر برداری ساده وبا تزریق گادولونیوم از دستگاه emru انجام میشود. mri درسیستم ادراری جهت بررسی عملکرد کلیه هاو چگونگی ترشح ادرارو همچنین وجود تومور ها و انسداد های ناشی از سنگ و انتشار ان ها به قسمت های مجاور از طریق مشاهده کلیه ها حالب مثانه به کار میرود.
آمادگی ها | نحوه انجام |
در این نوع تزریق،بیمار بایستی 12 ساعت قبل از انجام MRI،ناشتا كامل باشدو از خوردن غذاهای چرب سنگین نفاخ شب قبل از انجام خودداری شود. از یك روز قبل بیمار بایددارو ها را تهیه كرده و آزمایشات مورد نظر راانجام دهد و باجواب آزمایشات به همراه دارو ها نیم ساعت قبل از وقت خود در مركز تصویربرداری حضور پیدا كند. بیماران محترم در صورت ابتلا به بیماری مسری، مانند هپاتیت، سل، ایدز و بیماریهای عفونی، مسئول پذیرش را در جریان بگذارید. در صورت مراجعه بیماران اورژانسی، نیازمند همکاری شما در انجام خارج از نوبت اینگونه بیماران هستیم و بدین وسیله قبلاً از شما پوزش میطلبیم. لطفاً هر نوع حساسیت غذایی و یا دارویی، حتماً اطلاع داده شود. | در این نوع تصویربرداری بیمار باید بتواند در داخل دستگاه حدود 30 الی 45 دقیقه بخوابد حفظ آرامش درحین انجام كار و رعایت كردن تنفس همچنین همكاری با كارشناس مربوطه باعث كیفیت بهتر و دقت بالاترو نتیجه گیری بهتر در انجام كار می شود. |

MRV
ام آر ونوگرافي (MRV) اغلب جهت بررسي وريدها و سينوس هاي مغزي استفاده مي شود ولي اطلاعات اندکي در مورد انواع وارياسيون هاي طبيعي وريدها و سينوس هاي مغزي درگروه هاي سني و جنسي مختلف، در دسترس مي باشد.MR ونوگرافی روش تصویر برداری غیر تهاجمی است که برای ارزیابی آناتومی و واریاسیونهای وریدها و سینوسهای مغزی وتغییرات آنها در سنین مختلف و اقدامات لازم بعدی ارزش بالایی دارد.
آمادگی ها | نحوه انجام |
در موارد با تزریق،بیمار بایستی 4 ساعت قبل از انجام MRI،ناشتا باشد. از یك روز قبل بیمار بایددارو ها را تهیه كرده و آزمایشات مورد نظر راانجام دهد و باجواب آزمایشات به همراه دارو ها نیم ساعت قبل از وقت خود در مركز تصویربرداری حضور پیدا كند. به همراه داشتن کلیه مدارک پزشکی قبلی در رابطه با MRI فعلی اعم از رادیولوژی، سیتیاسکن، حتی MRI قبلی و جواب پاتولوژی برای بیماران در انجام عکس MRI الزامی است. برای انجام MRI سر و صورت، بانوان محترم، بایستی توجه داشته باشند که از آرایش صورت اجتناب ورزند، زیرا موجب اختلال در تصویر خواهد شد (همچنین از داشتن لنز آرایشی در زمان MRI از سر، خودداری نمایند). بیماران محترم در صورت ابتلا به بیماری مسری، مانند هپاتیت، سل، ایدز و بیماریهای عفونی، مسئول پذیرش را در جریان بگذارید. در صورت مراجعه بیماران اورژانسی، نیازمند همکاری شما در انجام خارج از نوبت اینگونه بیماران هستیم و بدین وسیله قبلاً از شما پوزش میطلبیم. لطفاً هر نوع حساسیت غذایی و یا دارویی، حتماً اطلاع داده شود. | تکنیک تصویربرداری MRI به نحوی میباشد که بیماران بایستی در مدت عکسبرداری که حدود 20 الی 30 دقیقه میباشد، کاملاً بیحرکت بوده و از صدای دستگاه و حرکت تخت هراس نداشته باشند و با کارشناسان در این زمینه، همکاری لازم را مبذول فرمایند. در صورتیکه بیمار در زمان قرارگیری در مکانهای تنگ و باریک دچار هراس و اضطراب میشود (کلستروفوب) و یا دچار لرزش میشود و یا حتی به دلیل درد نمیتواند مدت دزیادی بیحرکت بماند، پرسنل پذیرش را قبلاً مطلع فرمایید. |

MRCP
تصویربرداری از مجاری صفراوی می باشد.
در این روش هیچ وسیله ای وارد بدن نشده و از هیچ ماده حاجبی به صورت تزریقی استفاده نمیشود با این روش میتوان کیسه صفراو مجرای صفراوی و مجرای لوزالمعده را به بهترین وجه ممکن مورد بررسی قرار داد.این روش خصوصا در بررسی ضایعات نسجی از جمله تومور ها و سنگها در اعضا و علت انسداد صفراوی در اعضای مورد نظر کاربرد دارد.
آمادگی ها | نحوه انجام |
در این نوع تزریق،بیمار بایستی 24 ساعت قبل از انجام MRI،ناشتا كامل بوده و ازخوردن غذاهای چرب وسنگین ازقبیل تخم مرغ ولبنیات و… جدا خودداری كرده و به مدت 12 ساعت ناشتای كامل (عدم نوشیدن آب و مایعات از شب قبل انجام MRI ) باشد. از یك روز قبل بیمار بایددارو ها را تهیه كرده و آزمایشات مورد نظر راانجام دهد و باجواب آزمایشات به همراه دارو ها نیم ساعت قبل از وقت خود در مركز تصویربرداری حضور پیدا كند. بیماران محترم در صورت ابتلا به بیماری مسری، مانند هپاتیت، سل، ایدز و بیماریهای عفونی، مسئول پذیرش را در جریان بگذارید. در صورت مراجعه بیماران اورژانسی، نیازمند همکاری شما در انجام خارج از نوبت اینگونه بیماران هستیم و بدین وسیله قبلاً از شما پوزش میطلبیم. لطفاً هر نوع حساسیت غذایی و یا دارویی، حتماً اطلاع داده شود. به همراه داشتن کلیه مدارک پزشکی قبلی در رابطه با MRI فعلی اعم از رادیولوژی، سیتیاسکن، حتی MRI قبلی و جواب پاتولوژی برای بیماران در انجام عکس MRI الزامی است. برای انجام MRI سر و صورت، بانوان محترم، بایستی توجه داشته باشند که از آرایش صورت اجتناب ورزند، زیرا موجب اختلال در تصویر خواهد شد (همچنین از داشتن لنز آرایشی در زمان MRI از سر، خودداری نمایند). | دراین نوع تصویربرداری بیمار باید بتواند در داخل دستگاه حدود 30 الی 45 دقیقه بخوابد ،حفظ آرامش درحین انجام كار و رعایت كردن تنفس و همچنین همكاری با كارشناس مربوطه باعث كیفیت بهتر و دقت بالاترو نتیجه گیری بهتر در انجام كار می شود. |
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه تصویربرداری پزشکی پارس بوده و هر گونه کپی برداری با ذکر منبع مجاز می باشد.